Saturday 27 November 2010

Food in Hanoi

ベトナムと言えば、アオザイを着たきれいな女性達が自転車で颯爽と街を走っている・・・って感じだったんだけど。ウーーーン、残念。アオザイを着たお姉さんなんて街にはいませんでした。レストランとかホテルくらいでした。

Speaking of Vietnam remind me of women wear Aodai and ride bicycle beautifully, but I never seen in the town. They use Aodai as a uniform the hotels or restaurants.

レストランは何カ所か行きましたが、その中で印象に残った所を紹介したいと思います。
We went to couple of restaurants, but I would like to introduce one of my impressed restaurants.

KOTOと言うレストランではあるオーストラリアのツアーリーダーが路上で暮らす子供達にボランティアで料理の仕方、サービスの仕方を教えていきレストランを出すにまで至ったのです。そこで勉強した子供達には、海外のホテルからも仕事のオファーがあるそうです。


彼らにとってはすごく大きな生きるチャンスになったのではないでしょうか。

ここで働いてる子達は本当に若いんです。たぶん、12、3歳くらいからだと思う。また、彼らのサービスの仕方は確かに普通のレストランとは違う、ホスピタリティを感じさせられるサービスで気持ちよかったです。

We went to the restaurant is called KOTO. It is very a unique restaurant.
An Australian tour leader who befriended some street kids and decided to teach them to cook. A year later, an international chef, an enthusiastic staff and a group of keen learners opened the KOTO, "Know One Teach One," Restaurant. Guided by Australian teachers, these street kids produce great results. I can see they work very hard and have nice hospitality. Some kids seemed to have offers from 5 star hotels in the world. It is amazing story!

料理はどれも美味しかったです。

  
特にパッションフルーツのケーキは、見た目もきれいだし味も程よい甘酸っぱさで美味しかった。All foods are good especially, passion fruit cake was very yummy.

*ソフィテルメトロポールのスパイスガーデンというベトナムレストランでのランチビュッフェ。 Spice garden at Sofitel Metropole Hotel.

ここは値段もビュッフェの割にはお高いですが、雰囲気と料理を楽しむなら一度は行くべきだと思います。It is a little bit pricey, but we enjoyed lunch buffet and atmosphere.



目の前で料理を作ってくれます。(左)蒸し春巻きを作ってくれている。(右)フォーを作ってくれます。They cooked steam spring roll and noodles in front of us.

  


チキンフォーはロンドンのカムデンのベトナム料理屋さんで食べてから病み付きになってしまいました。そしてここのチキンフォーも美味しかったです。でも、
ここで初めてブンリューというトマトベースのフォーに出会いました。これが、美味しい!今回、私の中では一押しの食べ物でした。それがこれ!レタスがトッピングしてあるので分かりにくいですがフォーにトマトのスープがすごくマッチして驚きでした。

I love chicken pho since I ate at the Vietnamese restaurant in Camden Town, London. The soup includes noodles made from rice and is often served with basil, lime, bean sprouts and chill. Also you can add more flavor by yourself. I ate chicken pho and it was very nice. My husband ate Bun Rieu which was rice noodle with tomato broth and topped with shrimp paste.
It was sooooo delicious. I would like to make it one day!
 

   

バインセオというベトナム風お好み焼き、ベトナム風クレープと呼ばれるそうですが、私はいまいち感動はなかったです。残念! I also ate Vietnamese savoury pancakes which is made out of rice flour, but it wasn't so impressive.

 


料理もさることながらデザートコーナーもかなり充実。Desserts are all delicious as well.

 

大満足のデザートでした。特にタルト系が甘過ぎず上品な大きさでよかったです。そしてゼリーもカスタードプリンも最高でした。(笑)パートナーはスィーツ大好きなのでかなり幸せだったようです。たしか、彼は全てのデザートを食べていたような・・・?! もちろん、ランチの後は、たくさん歩きましたよ。

I think my husband tried to eat all desserts. I liked tarts and custard pudding. They weren't too sweet and small portions so I felt I could eat more! Of course, we walked a lot after lunch.

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